Γιατί να επιλέξω Κουφώματα PVC

Συνθετικά Κουφώματα PVC

Τα συνθετικά κουφώματα PVC, που ονομάζονται και πλαστικά κουφώματα, χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στη χώρα μας, καθώς ενώ δεν έχουν κάποιο ανταγωνιστικό μειονέκτημα, το κόστος τους είναι χαμηλότερο. Μαζί με τα εξαιρετικά θερμομονωτικά τους αποτελέσματα, που υπερτερούν εύκολα ακόμα και από θερμοδιακοπτόμενες σειρές αλουμινίου, σας εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα.

Ένα συνθετικό κούφωμα μπορεί να είναι φθηνό, ανθεκτικό και εξαιρετικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης, όταν σχεδιαστεί σωστά για να ελαχιστοποιεί τη μεταφορά θερμότητας.Το PVC είναι κακός αγωγός της θερμότητας συνεπώς από τη φύση του είναι θερμομονωτικό υλικό. Σε συνδυασμό με ενεργειακή υάλωση μειώνει τις μεταβολές θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου με συνέπεια να συγκρατεί τη ζέστη ή τη δροσιά εντός και να χρειάζεται κατανάλωση λιγότερης ενέργειας για θέρμανση ή κλιματισμό με οικονομικό και οικολογικό όφελος.

Τα συνθετικά πλαστικά κουφώματα κατασκευάζονται κυρίως από πολυβινυλοχλωρίδιο ή χλωριούχο πολυβινύλιο (PVC). Αυτό το υλικό έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως το ότι δεν χρειάζεται συντήρηση. Είναι φιλικό υλικό προς το περιβάλλον γιατί είναι ανακυκλώσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Δεν μπορεί να βαφτεί, αλλά είναι διαθέσιμο σε πολλά χρώματα που ταιριάζουν με τα βασικά χρώματα των σπιτιών. Επειδή το χρώμα τους είναι διαποτισμένο σε όλο το υλικό, είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνουμε γρατζουνιές και βαθουλώματα. Κατά συνέπεια, ένα συνθετικό PVC κούφωμα, μπορεί να δείχνει σχεδόν καινούριο για πολλά χρόνια. Προσφέρουν ακόμα αυξημένη ηχομόνωση που δύσκολα επιτυγχάνουν οι σειρές αλουμινίου. Επίσης δεν κινδυνεύουν από το αλάτι της θάλασσας συνεπώς προτείνονται για παραθαλλάσιες περιοχές.

Ως μειονέκτημα είχε παρατηρηθεί πως μετά από χρόνια έκθεση στον ήλιο τα πλαστικά κουφώματα ενδεχομένως να αλλοιωθούν επιφανειακά ή ακόμα ορισμένες φορές και να κιτρινίσουν. Αυτό εξαρτάται από τη χημική σύσταση του πλαστικού που επηρεάζει την ποιότητα και την αντοχή του. Κάτι τέτοιο ήταν πιο έντονο σε περασμένες δεκαετίες και παρατηρείτε ακόμα στα κουφώματα εισαγωγής από τρίτες χώρες (πλαστικό χαμηλότερης ποιότητας).

Πλέον τα σύγχρονα πιστοποιημένα κουφώματα PVC δεν κιτρινίζουν και δεν αλλοιώνεται το χρώμα τους. Για αυτό μάλιστα καλύπτονται και από 10ετή εγγύηση.

etoimokoufoma.gr